miercuri, 8 februarie 2012

Stiluri

Despre stil: ¨Moda e masca, stilul e frumusete¨ -Rabindranath Tagore
                Orice femeie isi doreste sa fie eleganta si originala, iar unele dintre noi se afla, timp de mai multi ani, in cautarea stilului propriu. Descoperirea stilului personal corespunde, de cele mai multe ori, cu descoperirea propriei personalitati.
                O parte foarte importantă a stilului o constituie adecvarea. Aceasta se poate manifesta prin:
- asortarea culorilor (chiar dacă foloseşti culori contrastante într-o ţinută, nuanţele acestor culori trebuie să fie în acelaşi ton)
-alăturarea materialelor (din haine si ale vestimentaţiei cu acesoriile)
-adecvarea ţinutei cu locaţia şi cu mediul în care va fi purtată (nu putem purta blană vară, ecât la o şedinţă foto extravagantă)
-adaptarea ţinutei la caracteristicile persoanei (de exemplu, o doamna corpolenta nu se va pune in valoare cu un lănţiţor foarte delicat, ci cu nişte mărgele mari, cu un pandantiv pe măsură)
                Bijuteriile şi accesoriile trebuie să ţină cont de aceste cerinţe ale stilului. Iarna, de eexmplu, mi se par mult mai potrivite nişte mărgele de lemn (calde, naturale, adecvate puloverelor şi altor haine mai groase), decât brăţările cu charm-uri  (care mai mult s-ar agăţa pe sub mânecile lungi ale bluzelor). Aşa cum vara e sezonul genţilor textile, a cerceilor fantezişti şi a brăţărilor multiple.
                Cel mai important lucru în adoptarea unul anumit stil este personalizarea acestuia. De aceea spunem despre o persoană că are stil: tocmai pentru că a reuşit să adopte un anumit mod de vestimentaţie, la personalitatea sa. Astfel, apare un stil unic: cel personal. Dacă acestuia i se adaugă şi bunul gust, simţul măsurii şi al culorii, rezultatul va fi cuceritor.
                Drumul cel mai uşor spre descoperirea şi menţinerea stilului personal este accesorizarea originală şi unică a ţinutelor. Mai e nevoie să explic de ce cred că bijuteriile handmade sunt importante?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu